Bergvärme-Centralen

 

Ackumulatortank till bergvärme är ett vanligt tillägg för den som installerar en bergvärmepump och borrar energibrunn. Det gör att värme och energi kan lagras under de dagar då värmepumpen levererar mer än nödvändigt för att sedan utnyttjas under dagar då du behöver lite extra, såsom de kallaste vinterdagarna.

Fakta om ackumulatortank för bergvärme

Att skaffa ackumulatortank är inte nödvändigt för alla som skaffar bergvärmepump men det kan vara en klok idé. Hör därför alltid med de bergvärmefirmor du tar in priser från och som gör hembesök för att se över dina behov om vad de anser om ackumulatortank. Har du beftintlig värmepump kan du läs mer specifikt om att byta värmepump.

Ofta kombineras "acktank" och solvärme med en värmepump för att täcka in stora delar av husets behov av uppvärmning och varmvatten. Generellt kan man säga att du som tycker om att leva sparsamt och inte har behov av jättelånga duschar akn du klara digh utan tanken, men du som vill kunna täcka upp kalla dagar samt kunna unna dig ett långt varmt bad eller en dusch bör överväga att skaffa extra tank.

Alternativen till ackumulatortank för bergvärme kan vara att skaffa större dimensionering av sin installation (alltså en kraftfullare bergvärmepump på fler kW samt djupare hål) eller att köra på varmvattenberedare i anslutning till befintlig panna.

Betänk dock att en hel del värmepumpar har någon form av inbyggd tank så förutsätt inte att du ska behöva installera en extra ackumulatortank. Rådgör kring detta med de installatörer som du tar in priser från.

 

 

Bergvärme offert

Tips!
Ta alltid in 3-5 olika prisförslag innan du bestämmer dig för en bergvärmeinstallatör.